In de ogen van Narayana Kocherlakota, president van de FED in Minneapolis, is dit een slecht idee. Hij stemde dan ook tegen.

Het probleem is dat het innemen van een duidelijke doelstelling teveel onzekerheid creëert.

En die onzekerheid zorgt er uiteindelijk voor dat het de economische groei kan gaan vertragen.

Immers men mag zich nu gaan afvragen of de FED er alles aan wil gaan doen om tot minder werklozen te komen. Als dit percentage niet verder daalt kan er toch een renteverhoging komen omdat de "andere" data dat rechtvaardigen.

Bovendien, zo gaat de kritiek van Kocherlakota verder, geeft men nu ook niet aan dat men graag wil dat de inflatie gaat stijgen.

Op dit moment is de geldontwaarding 1,1% terwijl 2% wordt gezien als ideaal. Kocherlakota had liever gezien dat men heel

duidelijk was geweest namelijk geen renteverhoging zolang de werkloosheid niet onder de 5,5% is en de inflatie onder de 2,5%.

In de ogen van Narayana Kocherlakota, president van de FED in Minneapolis, is dit een slecht idee. Hij stemde dan ook tegen. Het probleem is dat het innemen van een duidelijke doelstelling teveel onzekerheid creëert. En die onzekerheid zorgt er uiteindelijk voor dat het de economische groei kan gaan vertragen. Immers men mag zich nu gaan afvragen of de FED er alles aan wil gaan doen om tot minder werklozen te komen. Als dit percentage niet verder daalt kan er toch een renteverhoging komen omdat de "andere" data dat rechtvaardigen. Bovendien, zo gaat de kritiek van Kocherlakota verder, geeft men nu ook niet aan dat men graag wil dat de inflatie gaat stijgen. Op dit moment is de geldontwaarding 1,1% terwijl 2% wordt gezien als ideaal. Kocherlakota had liever gezien dat men heel duidelijk was geweest namelijk geen renteverhoging zolang de werkloosheid niet onder de 5,5% is en de inflatie onder de 2,5%.