Men zou verwachten dat de afwaardering van een van de belangrijkste landen in Europa negatief is voor de eenheidsmunt. Slechts de Amerikaanse werkloosheidcijfers zorgden voor druk op de koers.

De komende weken zal moeten blijken hoe lang het effect blijft van de renteverlaging. Sommige analisten zijn heel sceptisch en denken dat de koers van de euro binnen niet al te lange tijd weer stijgt naar de 1,40.

Dat is wellicht een wel heel positieve visie op de euro. Het is duidelijk dat de ECB geen hoge koers wil en dus eventueel de rente verder zal verlagen.

In Tsjechië is de rente 0,05% dus we kunnen nog wel wat verder dalen. Daarnaast fundamenteel kan de koers ook niet al te ver stijgen gezien de mogelijke oplopende obligatierente in de Verenigde Staten. Alleen daarom al zou de euro moeten dalen.

Men zou verwachten dat de afwaardering van een van de belangrijkste landen in Europa negatief is voor de eenheidsmunt. Slechts de Amerikaanse werkloosheidcijfers zorgden voor druk op de koers. De komende weken zal moeten blijken hoe lang het effect blijft van de renteverlaging. Sommige analisten zijn heel sceptisch en denken dat de koers van de euro binnen niet al te lange tijd weer stijgt naar de 1,40. Dat is wellicht een wel heel positieve visie op de euro. Het is duidelijk dat de ECB geen hoge koers wil en dus eventueel de rente verder zal verlagen. In Tsjechië is de rente 0,05% dus we kunnen nog wel wat verder dalen. Daarnaast fundamenteel kan de koers ook niet al te ver stijgen gezien de mogelijke oplopende obligatierente in de Verenigde Staten. Alleen daarom al zou de euro moeten dalen.