Hij verwacht dat de overeenkomst die tijdens de zogenoemde 'lame duck session' is bereikt tot een krimp van het bbp leidt van ongeveer 1,3%, iets minder dan de 1,5% waar we eerder van uitgingen.

Het nu bereikte compromis heeft de mogelijkheid van de schadelijkste gevolgen voor de aandelenmarkt geëlimineerd, of op zijn minst uitgesteld.

In de overeenkomst ontbreekt een raamwerk voor structurele ombuigingen van de tekorten in 2013. Vrijwel onmiddellijk moet het Amerikaanse Congress zich richten op het schuldplafond, de bezuinigingen en de benodigde oplossingen om de overheid gefinancierd te houden.

Hij verwacht dat de overeenkomst die tijdens de zogenoemde 'lame duck session' is bereikt tot een krimp van het bbp leidt van ongeveer 1,3%, iets minder dan de 1,5% waar we eerder van uitgingen. Het nu bereikte compromis heeft de mogelijkheid van de schadelijkste gevolgen voor de aandelenmarkt geëlimineerd, of op zijn minst uitgesteld. In de overeenkomst ontbreekt een raamwerk voor structurele ombuigingen van de tekorten in 2013. Vrijwel onmiddellijk moet het Amerikaanse Congress zich richten op het schuldplafond, de bezuinigingen en de benodigde oplossingen om de overheid gefinancierd te houden.