BNP Paribas analiste Anne-Laure Tremblay gaat nu voor 2013 uit van een gemiddelde goudprijs van 1865 dollar, wat 1,80% minder is dan in het vorige gepubliceerde rapport.

Fundamenteel is de visie van Tremblay niet verandert, haar verlaging is gebaseerd op mark-to-market overwegingen.

De onzekerheid over de goudprijs is dit jaar namelijk veel groter geworden dan in de vorige jaren het geval was, niet iedereen is er het zomaar over eens dat de goudprijs automatisch zal stijgen.

Tremblay ziet de goudprijs volgend jaar pieken, waarna een corrigerende periode kan starten. Ze verwacht echter niet dat de goudprijs fors zal wegzakken.

BNP Paribas analiste Anne-Laure Tremblay gaat nu voor 2013 uit van een gemiddelde goudprijs van 1865 dollar, wat 1,80% minder is dan in het vorige gepubliceerde rapport. Fundamenteel is de visie van Tremblay niet verandert, haar verlaging is gebaseerd op mark-to-market overwegingen. De onzekerheid over de goudprijs is dit jaar namelijk veel groter geworden dan in de vorige jaren het geval was, niet iedereen is er het zomaar over eens dat de goudprijs automatisch zal stijgen. Tremblay ziet de goudprijs volgend jaar pieken, waarna een corrigerende periode kan starten. Ze verwacht echter niet dat de goudprijs fors zal wegzakken.