Bovendien is onduidelijk in welke mate de Chinese overheid, lees: de centrale bank, goud koopt. Sommige analisten vermoeden dat de People's Bank of China dit jaar een paar honderd ton goud heeft gekocht, dit ter diversificatie van Amerikaanse staatsobligaties.

China heeft tot dus ver dit jaar een rem gelegd op een verdere daling van de goudprijs, maar de kans lijkt klein dat het land de goudprijs op eigen houtje kan doen stijgen. Turner vermoedt dat veel van de vraag van de China verband houdt met de prijscorrecties die we meemaakten.

Bovendien is onduidelijk in welke mate de Chinese overheid, lees: de centrale bank, goud koopt. Sommige analisten vermoeden dat de People's Bank of China dit jaar een paar honderd ton goud heeft gekocht, dit ter diversificatie van Amerikaanse staatsobligaties. China heeft tot dus ver dit jaar een rem gelegd op een verdere daling van de goudprijs, maar de kans lijkt klein dat het land de goudprijs op eigen houtje kan doen stijgen. Turner vermoedt dat veel van de vraag van de China verband houdt met de prijscorrecties die we meemaakten.