De 10 grootste goudprijzen op basis van beurswaarde hebben in de afgelopen 12 maanden voor een totaal bedrag van 912 miljoen dollar aan activa verkocht, zo blijkt uit data gepubliceerd door Bloomberg. Barrick Gold heeft bijvoorbeeld het aantal mijnen afgebouwd van 27 naar 19.

David Coates, analist voor CIMB Group Holdings Bhd, is van mening dat de daling van de goudprijs de waarderingen van de mijnactiviteiten fors heeft doen dalen. Sommige managers van goudmijnen verwachten bovendien dat de goudprijs nog een bodem heeft bereikt.

De 10 grootste goudprijzen op basis van beurswaarde hebben in de afgelopen 12 maanden voor een totaal bedrag van 912 miljoen dollar aan activa verkocht, zo blijkt uit data gepubliceerd door Bloomberg. Barrick Gold heeft bijvoorbeeld het aantal mijnen afgebouwd van 27 naar 19. David Coates, analist voor CIMB Group Holdings Bhd, is van mening dat de daling van de goudprijs de waarderingen van de mijnactiviteiten fors heeft doen dalen. Sommige managers van goudmijnen verwachten bovendien dat de goudprijs nog een bodem heeft bereikt.