Er heerst echter onzekerheid over de evolutie van de Amerikaanse werkloosheid, want uiteindelijk spreken de cijfers elkaar tegen. Volgens het Establishment Survey was het rapport een topper, maar volgens de Household Survey nam het aantal jobs af met 73.000.

Bovendien nam het aantal Amerikanen dat niet langer deelneemt aan de arbeidsmarkt met bijna 1 miljoen toe tot 92 miljoen. De participatiegraad aan de economie crashte van 63,20% tot 62,80% en dat is een signaal dat zonder enige overdrijving als onrustwekkend mag ervaren worden.

Er heerst echter onzekerheid over de evolutie van de Amerikaanse werkloosheid, want uiteindelijk spreken de cijfers elkaar tegen. Volgens het Establishment Survey was het rapport een topper, maar volgens de Household Survey nam het aantal jobs af met 73.000. Bovendien nam het aantal Amerikanen dat niet langer deelneemt aan de arbeidsmarkt met bijna 1 miljoen toe tot 92 miljoen. De participatiegraad aan de economie crashte van 63,20% tot 62,80% en dat is een signaal dat zonder enige overdrijving als onrustwekkend mag ervaren worden.