Daardoor kan de centrale bank volgens FED niet met enige vorm van zekerheid stellen wanneer de inkoop van eigen staatsobligaties zal afgeremd worden.

Nog volgens Lockhart zal het beeld op korte of middellange termijn onvoldoende duidelijk worden om te stellen wanneer het taperen wordt gestart.

De eerste stap wat dat taperen betreft zal volgens Lockhart zeer voorzichtig gezet worden, waarna het afbouwen van het programma kan worden versneld wanneer de macro-economische data verbeteren. Het is echter in de huidige omstandighden echter onmogelijk om een exact tijdschema voor te leggen.

Daardoor kan de centrale bank volgens FED niet met enige vorm van zekerheid stellen wanneer de inkoop van eigen staatsobligaties zal afgeremd worden. Nog volgens Lockhart zal het beeld op korte of middellange termijn onvoldoende duidelijk worden om te stellen wanneer het taperen wordt gestart. De eerste stap wat dat taperen betreft zal volgens Lockhart zeer voorzichtig gezet worden, waarna het afbouwen van het programma kan worden versneld wanneer de macro-economische data verbeteren. Het is echter in de huidige omstandighden echter onmogelijk om een exact tijdschema voor te leggen.