Dat vertaalt zich binnen de aandelenportefeuille in het advies om cyclische aandelen te ruilen voor kwaliteitsaandelen. Om die reden heeft ABN Amro recent de opinie over de sector gezondheidszorg verhoogd en energie verlaagd.

Daarnaast wordt de voorzichtigheid met staatsobligaties in de eurozone bevestigd. Wie naast de veilige kern Nederland, Frankrijk en Duitsland rendementsverbetering zoekt, kiest volgens ABN Amro liever voor een beleggingsfonds in obligaties van opkomende landen (Global Emerging Debt) dan de periferie van de eurozone.

Het Griekse drama is er wel één om nauwlettend in de gaten te houden. Het lijkt een geïsoleerd probleem maar dit soort drama's ontwikkelen zich gemakkelijker tot een 'lawine' dan menigeen denkt. Kortom 'Brussel' is op dit moment beslist aan zet en dat zal bepalen of de aandelenmarkten ook weer hun rust hervinden.

Dat vertaalt zich binnen de aandelenportefeuille in het advies om cyclische aandelen te ruilen voor kwaliteitsaandelen. Om die reden heeft ABN Amro recent de opinie over de sector gezondheidszorg verhoogd en energie verlaagd. Daarnaast wordt de voorzichtigheid met staatsobligaties in de eurozone bevestigd. Wie naast de veilige kern Nederland, Frankrijk en Duitsland rendementsverbetering zoekt, kiest volgens ABN Amro liever voor een beleggingsfonds in obligaties van opkomende landen (Global Emerging Debt) dan de periferie van de eurozone. Het Griekse drama is er wel één om nauwlettend in de gaten te houden. Het lijkt een geïsoleerd probleem maar dit soort drama's ontwikkelen zich gemakkelijker tot een 'lawine' dan menigeen denkt. Kortom 'Brussel' is op dit moment beslist aan zet en dat zal bepalen of de aandelenmarkten ook weer hun rust hervinden.