Maar er is echter één grote grondbezitter waarover we weinig of niets weten en dat is China. De onzekerheid over de Chinese goudvoorraden blijft, want de statistieken over de goudposities van dit land werden al sinds maart 2009 niet meer geactualiseerd. China doet bepaald geheimzinnig over de eigen voorraden.

Algemeen wordt aangenomen dat die goudvoorraden zeker niet kleiner zijn geworden, wel integendeel. De Chinese centrale bank stond bekend als een grote koper van goud en is in de afgelopen maanden zeker blijven bijkopen. Officieel bezit China 1054 ton goud, of slechts 1% van de totale reserves. De eigenlijke hoeveelheid ligt hoogstwaarschijnlijk veel hoger.

Maar er is echter één grote grondbezitter waarover we weinig of niets weten en dat is China. De onzekerheid over de Chinese goudvoorraden blijft, want de statistieken over de goudposities van dit land werden al sinds maart 2009 niet meer geactualiseerd. China doet bepaald geheimzinnig over de eigen voorraden. Algemeen wordt aangenomen dat die goudvoorraden zeker niet kleiner zijn geworden, wel integendeel. De Chinese centrale bank stond bekend als een grote koper van goud en is in de afgelopen maanden zeker blijven bijkopen. Officieel bezit China 1054 ton goud, of slechts 1% van de totale reserves. De eigenlijke hoeveelheid ligt hoogstwaarschijnlijk veel hoger.