Er is echter een andere factor die een grote rol speelt in het verhaal en die factor voorspelt niet veel goeds. Levkovich verwacht namelijk dat de Amerikaanse bedrijfsresultaten in de komende kwartalen duidelijk zullen verzwakken, waardoor de waarderingen op de beurs van Wall Street zullen toenemen.

Steeds minder bedrijven passen hun winstvooruitzichten naar boven aan, steeds minder bedrijven waarschuwen dat de resultaten zullen tegenvallen. In het tweede kwartaal verlaagden 87 bedrijven de prognoses, terwijl slechts 21 die naar boven aanpasten. Die trend kan zich in de komende kwartalen verder zetten.

Er is echter een andere factor die een grote rol speelt in het verhaal en die factor voorspelt niet veel goeds. Levkovich verwacht namelijk dat de Amerikaanse bedrijfsresultaten in de komende kwartalen duidelijk zullen verzwakken, waardoor de waarderingen op de beurs van Wall Street zullen toenemen. Steeds minder bedrijven passen hun winstvooruitzichten naar boven aan, steeds minder bedrijven waarschuwen dat de resultaten zullen tegenvallen. In het tweede kwartaal verlaagden 87 bedrijven de prognoses, terwijl slechts 21 die naar boven aanpasten. Die trend kan zich in de komende kwartalen verder zetten.