Op de valutamarkten maakt de euro een goede beurt, de koers van de Europese eenheidsmunt stoomt door boven het niveau van 1,30 dollar.

Dat heeft echter op de eerste plaats met een verzwakking van de dollarkoers te maken. De monetaire politiek van de FED zorgt voor onzekerheid op de beurzen.

Een opsteker was in ieder geval het herstel van de koperprijs, waardoor de mijnbouwaandelen een vrij goede dag beleefden.

Aandelen van mijnbouwbedrijven als Lonmin en Fresnillo profiteerden anderzijds van een herstel van de koperprijs. Ook Randgold Resources deed het goed in Londen.

Op de valutamarkten maakt de euro een goede beurt, de koers van de Europese eenheidsmunt stoomt door boven het niveau van 1,30 dollar. Dat heeft echter op de eerste plaats met een verzwakking van de dollarkoers te maken. De monetaire politiek van de FED zorgt voor onzekerheid op de beurzen. Een opsteker was in ieder geval het herstel van de koperprijs, waardoor de mijnbouwaandelen een vrij goede dag beleefden. Aandelen van mijnbouwbedrijven als Lonmin en Fresnillo profiteerden anderzijds van een herstel van de koperprijs. Ook Randgold Resources deed het goed in Londen.