Bovendien wordt gevreesd dat de winsten van de banken minder groot gaan uitvallen dan eerst was gehoopt. Barclays Capital gelooft dat de kapitaalvereisten voor de banken nog verder opgetrokken gaan worden.

Deng Eryong, strateeg bij Changjiang Securities Co. in Shanghai, is van mening dat er ook op de Chinese beurs sprake is van een typische eindejaarsstemming. Dat vertaalt zich onder andere in dunne verhandelde volumes.

De Shanghai Composite is tot dusver de slechtst presterende Aziatische beursindex, met een verlies van 11%. De beleggers vrezen dat een striktere monetaire politiek de economische groei gaat afremmen.

Bovendien wordt gevreesd dat de winsten van de banken minder groot gaan uitvallen dan eerst was gehoopt. Barclays Capital gelooft dat de kapitaalvereisten voor de banken nog verder opgetrokken gaan worden. Deng Eryong, strateeg bij Changjiang Securities Co. in Shanghai, is van mening dat er ook op de Chinese beurs sprake is van een typische eindejaarsstemming. Dat vertaalt zich onder andere in dunne verhandelde volumes. De Shanghai Composite is tot dusver de slechtst presterende Aziatische beursindex, met een verlies van 11%. De beleggers vrezen dat een striktere monetaire politiek de economische groei gaat afremmen.