De climax was uiteraard de bankenbelasting die de Europeanen Cyprus wilden opleggen, hierdoor lijkt iedereen in Europa wel het noorden kwijt.

De onzekerheid is momenteel zo groot dat er een krachtige rem op de economische groei wordt gezet. De eurozone in haar geheel zal in 2013 amper groeien.

De werkloosheid heeft dramatische vormen aangenomen, in Frankrijk worden de rijken en de ondernemers uit het land verdreven.

De spaarders beseffen inmiddels dat hun spaargeld niet langer meer veilig is en zijn op zoek naar alternatieven. De wereld zoals we die kennen, wordt zodoende op losse schroeven gezet.

De climax was uiteraard de bankenbelasting die de Europeanen Cyprus wilden opleggen, hierdoor lijkt iedereen in Europa wel het noorden kwijt. De onzekerheid is momenteel zo groot dat er een krachtige rem op de economische groei wordt gezet. De eurozone in haar geheel zal in 2013 amper groeien. De werkloosheid heeft dramatische vormen aangenomen, in Frankrijk worden de rijken en de ondernemers uit het land verdreven. De spaarders beseffen inmiddels dat hun spaargeld niet langer meer veilig is en zijn op zoek naar alternatieven. De wereld zoals we die kennen, wordt zodoende op losse schroeven gezet.