Volgens Ierse en EU officials is stabilisatie van de bankensector via de huidige faciliteiten bij de ECB mogelijk. De euro-koers bleef hierdoor volgens Theodoor Gilissen Bankiers onder zware druk staan, dalend tot onder 1,35 tegen de dollar.

De consumentenprijzen in de eurozone zijn in oktober gestegen met 1,9% op jaarbasis,; de gestegen energieprijzen zijn hiervan een van de oorzaken. De kerninflatie steeg met 1,1%.

De Duitse ZEW sentiment index voor november verbeterde van min 7,2 naar plus 1,8 en de indicator voor de lopende situatie ging van 72.6 naar 81.5; beiden een beter dan verwacht cijfer, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.

Volgens Ierse en EU officials is stabilisatie van de bankensector via de huidige faciliteiten bij de ECB mogelijk. De euro-koers bleef hierdoor volgens Theodoor Gilissen Bankiers onder zware druk staan, dalend tot onder 1,35 tegen de dollar. De consumentenprijzen in de eurozone zijn in oktober gestegen met 1,9% op jaarbasis,; de gestegen energieprijzen zijn hiervan een van de oorzaken. De kerninflatie steeg met 1,1%. De Duitse ZEW sentiment index voor november verbeterde van min 7,2 naar plus 1,8 en de indicator voor de lopende situatie ging van 72.6 naar 81.5; beiden een beter dan verwacht cijfer, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.