Resultaten Italiaanse emissie vallen wat tegen

Vandaag komen de Europese ministers van Financiën bijeen in Kopenhagen. Op basis van uitspraken van politici deze week is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de kans groot dat besloten wordt tot een tijdelijke verhoging van het noodfonds. De verhoging zal dan slechts gelden tot 30 juni 2013 door de capaciteit van het EFSF en ESM samen te voegen.

Italië plaatste gisteren ruim Eur 8 mrd in obligaties, maar de resultaten van de emissie vielen wat tegen. Italiaanse banken gingen flink onderuit door tegenvallende cijfers van Monte dei Paschi. De 10-jaars Italiaanse risico-opslag liep met 14 bps op naar 345 bps.

Door de onzekerheid is de 10-jaars Duitse rente wel weer teruggezakt naar 1,80%. De 10-jaars rente beweegt sinds halverwege december tussen 1,75% en 2,07%. Opmerkingen van ratingbureau S&P's, dat waarschuwde voor nog een herstructurering voor Griekenland waarbij Europese landen ook zullen moeten bijdragen, deden het sentiment ook geen goed.

Daarnaast is het Griekenland nog niet gelukt om overeenstemming te bereiken over schuldomruil met de obligatiehouders onder buitenlands recht.

Resultaten Italiaanse emissie vallen wat tegen Vandaag komen de Europese ministers van Financiën bijeen in Kopenhagen. Op basis van uitspraken van politici deze week is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de kans groot dat besloten wordt tot een tijdelijke verhoging van het noodfonds. De verhoging zal dan slechts gelden tot 30 juni 2013 door de capaciteit van het EFSF en ESM samen te voegen. Italië plaatste gisteren ruim Eur 8 mrd in obligaties, maar de resultaten van de emissie vielen wat tegen. Italiaanse banken gingen flink onderuit door tegenvallende cijfers van Monte dei Paschi. De 10-jaars Italiaanse risico-opslag liep met 14 bps op naar 345 bps. Door de onzekerheid is de 10-jaars Duitse rente wel weer teruggezakt naar 1,80%. De 10-jaars rente beweegt sinds halverwege december tussen 1,75% en 2,07%. Opmerkingen van ratingbureau S&P's, dat waarschuwde voor nog een herstructurering voor Griekenland waarbij Europese landen ook zullen moeten bijdragen, deden het sentiment ook geen goed. Daarnaast is het Griekenland nog niet gelukt om overeenstemming te bereiken over schuldomruil met de obligatiehouders onder buitenlands recht.