Woensdag werd aangekondigd dat de Griekse banken nog eens beroep moeten doen op 28 miljard euro aan overheidssteun. Dat had tot gevolg dat sommige spaarders hun geld bij de bank gingen opvragen.

Een aantal onzekerheden hangen dus over de Europese banksector. Die situatie mag volgens de analisten niet te lang duren alvorens de bancaire en economische gevolgen er van voelbaar gaan worden.

Gerhard Schwarz, hoofd van het equity strategy team bij UniCredit, adviseert om Europese bankaandelen maar te mijden. De koersen kunnen slechts opwaarts potentieel aanboren wanneer de situatie opnieuw verbetert.

Die verbetering zou er kunnen komen wanneer er meer details over het vorige maand afgesproken reddingsplan worden vrijgegeven. Na afloop van de ECB-meeting slaagde ECB-voorzitter Trichet er niet in om de financiële markten te overtuigen van de efficiëntie van het reddingsplan.

Woensdag werd aangekondigd dat de Griekse banken nog eens beroep moeten doen op 28 miljard euro aan overheidssteun. Dat had tot gevolg dat sommige spaarders hun geld bij de bank gingen opvragen. Een aantal onzekerheden hangen dus over de Europese banksector. Die situatie mag volgens de analisten niet te lang duren alvorens de bancaire en economische gevolgen er van voelbaar gaan worden. Gerhard Schwarz, hoofd van het equity strategy team bij UniCredit, adviseert om Europese bankaandelen maar te mijden. De koersen kunnen slechts opwaarts potentieel aanboren wanneer de situatie opnieuw verbetert. Die verbetering zou er kunnen komen wanneer er meer details over het vorige maand afgesproken reddingsplan worden vrijgegeven. Na afloop van de ECB-meeting slaagde ECB-voorzitter Trichet er niet in om de financiële markten te overtuigen van de efficiëntie van het reddingsplan.