Bovendien is er ook de kostprijs van de heropening van de Amerikaanse overheid, die op meer dan 1 miljard dollar kan worden geraamd. Volgens Standard and Poor's gebeurde deze berekening op basis van de vorige shutdown tijdens de periode 1995 tot 1996.

Dat is echter klein bier ten opzichte van de onzekerheid die het gevolg is van de onzekere begrotingspolitiek die door de VS wordt gevoerd, onder andere wat de tapering door de centrale bank betreft. Macroeconomic Advisers berekende de kostprijs van die onzekerheid op ongeveer 700 miljard dollar.

Bovendien is er ook de kostprijs van de heropening van de Amerikaanse overheid, die op meer dan 1 miljard dollar kan worden geraamd. Volgens Standard and Poor's gebeurde deze berekening op basis van de vorige shutdown tijdens de periode 1995 tot 1996. Dat is echter klein bier ten opzichte van de onzekerheid die het gevolg is van de onzekere begrotingspolitiek die door de VS wordt gevoerd, onder andere wat de tapering door de centrale bank betreft. Macroeconomic Advisers berekende de kostprijs van die onzekerheid op ongeveer 700 miljard dollar.