Bii de Australische bank Macquarie is analist Matthew Turner van mening dat er niet onmiddellijk één enkele factor verantwoordelijk is voor de stijging van de goudprijs. Verschillende factoren duwen de goudprijs naar omhoog en het extern sentiment rond het goud is momenteel bijzonder stevig.

Buiten de traditionele spanningshaarden in de wereld werd de goudprijs ondersteund door tegenvallend macro-economisch nieuws uit Frankrijk en Italië en natuurlijk ook door de weer toegenomen spanningen in de Europese bankensector. Het is volgens Turner nu uitkijken of de goudprijs een volgende been van de stijgende trend kan neerzetten. Voorlopig is dat alleszins niet het geval, gisteren kende het de goud de grootste prijsdaling van 2014.

Bii de Australische bank Macquarie is analist Matthew Turner van mening dat er niet onmiddellijk één enkele factor verantwoordelijk is voor de stijging van de goudprijs. Verschillende factoren duwen de goudprijs naar omhoog en het extern sentiment rond het goud is momenteel bijzonder stevig. Buiten de traditionele spanningshaarden in de wereld werd de goudprijs ondersteund door tegenvallend macro-economisch nieuws uit Frankrijk en Italië en natuurlijk ook door de weer toegenomen spanningen in de Europese bankensector. Het is volgens Turner nu uitkijken of de goudprijs een volgende been van de stijgende trend kan neerzetten. Voorlopig is dat alleszins niet het geval, gisteren kende het de goud de grootste prijsdaling van 2014.