Onzekerheid blijft echter troef bij de bedrijfsprognoses. Zo meldde Philips, een goede graadmeter voor de wereldwijde consumptiemarkt, dat het te vroeg is om van een structureel herstel te spreken op het merendeel van de eindmarkten. Bekaert meldde vorige week dan weer dat China sterk blijft vooruitstomen.

In de Verenigde Staten werd verder bekend dat 263.000 banen verloren gingen in september waardoor de werkloosheidsgraad steeg naar 9,8%, het hoogste niveau sinds 1983.

De Amerikaanse dienstensector groeide in september voor het eerst sinds augustus vorig jaar. Dat bleek vorige week uit een graadmeter voor het vertrouwen van de inkoopmanagers in de Amerikaanse dienstensector. Ook meldden de meeste Amerikaanse detailhandelaars vorige week dat de september-verkopen beter waren dan verwacht.

Onzekerheid blijft echter troef bij de bedrijfsprognoses. Zo meldde Philips, een goede graadmeter voor de wereldwijde consumptiemarkt, dat het te vroeg is om van een structureel herstel te spreken op het merendeel van de eindmarkten. Bekaert meldde vorige week dan weer dat China sterk blijft vooruitstomen. In de Verenigde Staten werd verder bekend dat 263.000 banen verloren gingen in september waardoor de werkloosheidsgraad steeg naar 9,8%, het hoogste niveau sinds 1983. De Amerikaanse dienstensector groeide in september voor het eerst sinds augustus vorig jaar. Dat bleek vorige week uit een graadmeter voor het vertrouwen van de inkoopmanagers in de Amerikaanse dienstensector. Ook meldden de meeste Amerikaanse detailhandelaars vorige week dat de september-verkopen beter waren dan verwacht.