De bewegingen bij de edelmetalen kunnen niet los worden gezien van de oplopende spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea. Ook andere onzekerheden kunnen de goudprijs opnieuw hoger duwen.

Park Jong Beom, trader bij Tong Yang Futures Trading Co. in Seoul, is van mening dat alle factoren in de richting van een verdere stijging van de goudprijs wijzen. Ook de crisis in Europa speelt op de achtergrond nog steeds een rol.

Op 9 november bereikte de goudprijs een piek op 1424,60 dollar per troy ounce, dit jaar is de goudprijs al met 25% gestegen. De opwaartse beweging lijkt voorlopig aan kracht te hebben verloren.

De bewegingen bij de edelmetalen kunnen niet los worden gezien van de oplopende spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea. Ook andere onzekerheden kunnen de goudprijs opnieuw hoger duwen. Park Jong Beom, trader bij Tong Yang Futures Trading Co. in Seoul, is van mening dat alle factoren in de richting van een verdere stijging van de goudprijs wijzen. Ook de crisis in Europa speelt op de achtergrond nog steeds een rol. Op 9 november bereikte de goudprijs een piek op 1424,60 dollar per troy ounce, dit jaar is de goudprijs al met 25% gestegen. De opwaartse beweging lijkt voorlopig aan kracht te hebben verloren.