Spectaculaire gebeurtenissen worden op de Amerikaanse beurzen vandaag niet verwacht, de verhandelde volumes gaan naar verwachting relatief beperkt zijn.

Vandaag is het Black Friday, traditioneel de dag dat de eindejaarsverkopen in de Verenigde Staten op gang worden geschoten.

Daarmee komt Kerstmis langzaam maar zeker in het vizier en zodoende ook de traditionele vraag of er al dan niet een eindejaarsrally komt.

Volgens de analisten staan een aantal onzekerheden zo'n eindejaarsrally in de weg. Met name het uitblijven van een oplossing voor de fiscale klip houdt heel wat beleggers op afstand.

Ook onzekerheid over de kwaliteit van de kwartaal- en jaarcijfers kan voor enige terughoudendheid zorgen.

Spectaculaire gebeurtenissen worden op de Amerikaanse beurzen vandaag niet verwacht, de verhandelde volumes gaan naar verwachting relatief beperkt zijn. Vandaag is het Black Friday, traditioneel de dag dat de eindejaarsverkopen in de Verenigde Staten op gang worden geschoten. Daarmee komt Kerstmis langzaam maar zeker in het vizier en zodoende ook de traditionele vraag of er al dan niet een eindejaarsrally komt. Volgens de analisten staan een aantal onzekerheden zo'n eindejaarsrally in de weg. Met name het uitblijven van een oplossing voor de fiscale klip houdt heel wat beleggers op afstand. Ook onzekerheid over de kwaliteit van de kwartaal- en jaarcijfers kan voor enige terughoudendheid zorgen.