De Amerikaanse centrale bank vergadert dit jaar acht keren en het lijkt de bedoeling dat bij elke meeting het programma voor de terugkoop van de eigen aandelen met 10 miljard dollar wordt verlaagd. Op die manier zou tegen het einde van het jaar het quantative easing-programma volledig zijn stopgezet.

De vraag is echter of de Amerikaanse economie sterk genoeg is om het terugschroeven van de steunmaatregelen te kunnen dragen. Maar daarnaast moet ook de vraag worden gesteld hoe de rente in de Verenigde Staten zal evolueren wanneer de steunmaatregelen afgebouwd worden. Hogere rentevoeten kan de VS-economie missen als kiespijn.

De Amerikaanse centrale bank vergadert dit jaar acht keren en het lijkt de bedoeling dat bij elke meeting het programma voor de terugkoop van de eigen aandelen met 10 miljard dollar wordt verlaagd. Op die manier zou tegen het einde van het jaar het quantative easing-programma volledig zijn stopgezet. De vraag is echter of de Amerikaanse economie sterk genoeg is om het terugschroeven van de steunmaatregelen te kunnen dragen. Maar daarnaast moet ook de vraag worden gesteld hoe de rente in de Verenigde Staten zal evolueren wanneer de steunmaatregelen afgebouwd worden. Hogere rentevoeten kan de VS-economie missen als kiespijn.