Het scenario wat de toekomst betreft, is allesbehalve duidelijk. De consensusverwachting is dat de FED nu vanaf december zal beginnen te taperen maar zekerheid daaromtrent kan niet gegeven worden. Sommige economen spreken slechts van 2014 alvorens de taperingplannen gereduceerd kunnen worden.

Eigenlijk staat maar één ding als een paal boven water: de Amerikaanse centrale bank kan aan het huidige tempo onmogelijk geld blijven bijdrukken. Op een bepaald moment zal de monetaire politiek opnieuw 'normaal' moeten worden, maar niemand durft te voorspellen wanneer dat ogenblik zal aangebroken zijn.

Het scenario wat de toekomst betreft, is allesbehalve duidelijk. De consensusverwachting is dat de FED nu vanaf december zal beginnen te taperen maar zekerheid daaromtrent kan niet gegeven worden. Sommige economen spreken slechts van 2014 alvorens de taperingplannen gereduceerd kunnen worden. Eigenlijk staat maar één ding als een paal boven water: de Amerikaanse centrale bank kan aan het huidige tempo onmogelijk geld blijven bijdrukken. Op een bepaald moment zal de monetaire politiek opnieuw 'normaal' moeten worden, maar niemand durft te voorspellen wanneer dat ogenblik zal aangebroken zijn.