De ING-beleggersbarometer moest in mei voor de tweede opeenvolgende maand een stap terugzetten. Toch blijft hij met 115 punten nog steeds boven het neutrale niveau van 100 punten, wat erop wijst dat de beleggers de financieel-economisch omgeving eerder gunstig inschatten.

Dat is in belangrijke mate te danken aan de conjunctuur, die volgens de meeste Belgen nog altijd op goed weer staat. Zo zag 40% van de respondenten het economische klimaat opklaren in de voorbije drie maanden, terwijl slechts 14% de conjunctuur eerder zagen afzwakken.

De financiële toestand van de gezinnen ging er eerder op vooruit in de voorbije drie maanden, met 21% die een verbetering meldde.

Daartegenover staan nog altijd 18% beleggers die hun financiële toestand zagen verslechteren, maar dat is wel het laagste percentage sinds april 2011.

Het beursoptimisme blijft intact, met 37% van de ondervraagden die de aandelenkoersen in de komende maanden verder zien stijgen, tegenover amper 19% die een terugval vreest.

De ING-beleggersbarometer moest in mei voor de tweede opeenvolgende maand een stap terugzetten. Toch blijft hij met 115 punten nog steeds boven het neutrale niveau van 100 punten, wat erop wijst dat de beleggers de financieel-economisch omgeving eerder gunstig inschatten. Dat is in belangrijke mate te danken aan de conjunctuur, die volgens de meeste Belgen nog altijd op goed weer staat. Zo zag 40% van de respondenten het economische klimaat opklaren in de voorbije drie maanden, terwijl slechts 14% de conjunctuur eerder zagen afzwakken. De financiële toestand van de gezinnen ging er eerder op vooruit in de voorbije drie maanden, met 21% die een verbetering meldde. Daartegenover staan nog altijd 18% beleggers die hun financiële toestand zagen verslechteren, maar dat is wel het laagste percentage sinds april 2011. Het beursoptimisme blijft intact, met 37% van de ondervraagden die de aandelenkoersen in de komende maanden verder zien stijgen, tegenover amper 19% die een terugval vreest.