Als de economie in de Westerse geïndustrialiseerde zone de neiging vertoont om aan te trekken, richt de belegger zich volgens professor Stefan Duchateau vooral op aandelen in de VS en Europa. Wanneer risicoaversie afneemt en rentevoeten stijgen, blijf dan weg uit goud.

Als de Amerikaanse LT rente stevig doortrekt, zoals in 2013, mijd dan de groeilanden, want een dergelijke rentedruk vertaalt zich rechtstreeks in verzwakkende lokale munten, waardoor daar de inflatie dreigt op te lopen. Hierdoor moet de KT rente hoger, wat op zijn beurt de groei dan weer negatief beïnvloed en de verwachtingen rond de bedrijfsresultaten in de groeilanden neerwaarts moeten worden bijgesteld. Wegblijven uit groeilanden, dus en niet te vergeten: een dergelijk scenario biedt weinig kans op een herstel van de grondstoffenprijzen, zodat de belegger ook daar beter wegblijft. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Als de economie in de Westerse geïndustrialiseerde zone de neiging vertoont om aan te trekken, richt de belegger zich volgens professor Stefan Duchateau vooral op aandelen in de VS en Europa. Wanneer risicoaversie afneemt en rentevoeten stijgen, blijf dan weg uit goud. Als de Amerikaanse LT rente stevig doortrekt, zoals in 2013, mijd dan de groeilanden, want een dergelijke rentedruk vertaalt zich rechtstreeks in verzwakkende lokale munten, waardoor daar de inflatie dreigt op te lopen. Hierdoor moet de KT rente hoger, wat op zijn beurt de groei dan weer negatief beïnvloed en de verwachtingen rond de bedrijfsresultaten in de groeilanden neerwaarts moeten worden bijgesteld. Wegblijven uit groeilanden, dus en niet te vergeten: een dergelijk scenario biedt weinig kans op een herstel van de grondstoffenprijzen, zodat de belegger ook daar beter wegblijft. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.