Al in december van vorig jaar was het Internationaal Monetair Fonds voorstander van kapitaalcontroles in bepaalde omstandigheden. Daarmee werd een keerpunt bereikt, want in het verleden had het IMF zich altijd verzet tegen dergelijke kapitaalcontroles. Maar de situatie is zo dreigend geworden dat nood wet breekt.

Volgens Clark zullen individuele regeringen zonder meer op deze trein springen, ze zullen niet aarzelen om kapitaalcontroles in te voeren. Achter de schermen wordt er druk gewerkt om een oplossing te vinden voor het wereldwijde schuldenprobleem en die oplossing is niet te vinden zonder kapitaalcontroles, inclusief het aanslaan van ons spaargeld.

Al in december van vorig jaar was het Internationaal Monetair Fonds voorstander van kapitaalcontroles in bepaalde omstandigheden. Daarmee werd een keerpunt bereikt, want in het verleden had het IMF zich altijd verzet tegen dergelijke kapitaalcontroles. Maar de situatie is zo dreigend geworden dat nood wet breekt. Volgens Clark zullen individuele regeringen zonder meer op deze trein springen, ze zullen niet aarzelen om kapitaalcontroles in te voeren. Achter de schermen wordt er druk gewerkt om een oplossing te vinden voor het wereldwijde schuldenprobleem en die oplossing is niet te vinden zonder kapitaalcontroles, inclusief het aanslaan van ons spaargeld.