In een interview met Der Spiegel waarschuwt Reinhart dat de overheden er niet in zullen slagen aan de crisis te ontsnappen door de rente zo lang mogelijk zo laag mogelijk te houden. Op een bepaald moment zal blijken dat deze aanpak niet zal werken, zodat de aanpak gewijzigd moet worden.

De centrale banken zullen daarbij de overheden ter hulp roepen om hun financieringsbehoeftes te dekken, waarbij geen enkel heilig huisje wordt gespaard. Uiteindelijk zullen de overheden niet anders kunnen dan ook de pensoenen aan te pakken. Onze pensioenen zijn bedreigd, niet meer of niet minder, zo meent Reinhart.

In een interview met Der Spiegel waarschuwt Reinhart dat de overheden er niet in zullen slagen aan de crisis te ontsnappen door de rente zo lang mogelijk zo laag mogelijk te houden. Op een bepaald moment zal blijken dat deze aanpak niet zal werken, zodat de aanpak gewijzigd moet worden. De centrale banken zullen daarbij de overheden ter hulp roepen om hun financieringsbehoeftes te dekken, waarbij geen enkel heilig huisje wordt gespaard. Uiteindelijk zullen de overheden niet anders kunnen dan ook de pensoenen aan te pakken. Onze pensioenen zijn bedreigd, niet meer of niet minder, zo meent Reinhart.