De middenklasse is er zo goed als verdwenen. Maar dit fenomeen doet zich eveneens in de grote Amerikaanse steden voor. De gemiddelde middenklassefamilie ziet haar inkomen in steeds sneller tempo verdwijnen, terwijl de schuldengraad van de gezinnen alsmaar groeit.

Hetzelfde fenomeen doet zich met enige vertraging ook aan deze kant van de Atlantische Oceaan voor. Onze inkomens komen steeds meer onder druk te staan en ook hier zal de middenklasse het bijzonder moeilijk krijgen. De combinatie van besparingen met een verdere robotisering van de arbeidsmarkt zijn daar verantwoordelijk voor.

De middenklasse is er zo goed als verdwenen. Maar dit fenomeen doet zich eveneens in de grote Amerikaanse steden voor. De gemiddelde middenklassefamilie ziet haar inkomen in steeds sneller tempo verdwijnen, terwijl de schuldengraad van de gezinnen alsmaar groeit. Hetzelfde fenomeen doet zich met enige vertraging ook aan deze kant van de Atlantische Oceaan voor. Onze inkomens komen steeds meer onder druk te staan en ook hier zal de middenklasse het bijzonder moeilijk krijgen. De combinatie van besparingen met een verdere robotisering van de arbeidsmarkt zijn daar verantwoordelijk voor.