Onyx vond het bod te laag, maar heeft wel aangegeven open te staan voor andere biedingen. Concurrerende biedingen zullen waarschijnlijk voor een hogere overnamesom zorgen. ABN Amro ziet Amgen en Onyx als een logische keuze.

Amgen heeft in Europa en in Amerika last van concurrentie. Zo heeft Amgen in Europa last van biosimilar-geneesmiddelen en in Amerika van sectorgenoot Teva.

ABN Amro verwacht dat Amgen voor de komende vijf jaar een top-line groei van 3% zal laten zien.

De analisten van de bank hebben niet echt rekening gehouden met een mogelijke grootschalige overname, omdat Amgen nog producten in de pijplijn heeft zitten.

Ze vinden wel dat de overname een aantrekkelijke manier kan zijn voor Amgen om groei te realiseren, gezien de groei van Onyx (CAGR van 37%).

Amgen is op dit moment al aanwezig in de oncologie en met nieuwe producten zoals Vectibix en Nplate heeft het bedrijf ook blootstelling gekregen aan behandelingen in tumoren en hematologie.

Onyx kan een aanvulling zijn voor Amgen, vanwege de producten zoals Nexavar voor de behandeling van solide tumoren van nier- en leverkanker en Kyprolis in hematologie. ABN Amro zal de waardering van Onyx herbekijken.

Onyx vond het bod te laag, maar heeft wel aangegeven open te staan voor andere biedingen. Concurrerende biedingen zullen waarschijnlijk voor een hogere overnamesom zorgen. ABN Amro ziet Amgen en Onyx als een logische keuze. Amgen heeft in Europa en in Amerika last van concurrentie. Zo heeft Amgen in Europa last van biosimilar-geneesmiddelen en in Amerika van sectorgenoot Teva. ABN Amro verwacht dat Amgen voor de komende vijf jaar een top-line groei van 3% zal laten zien. De analisten van de bank hebben niet echt rekening gehouden met een mogelijke grootschalige overname, omdat Amgen nog producten in de pijplijn heeft zitten. Ze vinden wel dat de overname een aantrekkelijke manier kan zijn voor Amgen om groei te realiseren, gezien de groei van Onyx (CAGR van 37%). Amgen is op dit moment al aanwezig in de oncologie en met nieuwe producten zoals Vectibix en Nplate heeft het bedrijf ook blootstelling gekregen aan behandelingen in tumoren en hematologie. Onyx kan een aanvulling zijn voor Amgen, vanwege de producten zoals Nexavar voor de behandeling van solide tumoren van nier- en leverkanker en Kyprolis in hematologie. ABN Amro zal de waardering van Onyx herbekijken.