Goud kan eventueel worden gebruikt om een munt te vervangen, het kan worden gebruikt als bescherming tegen de komst van inflatie en het biedt een bepaalde vorm van zekerheid wanneer zich zogenaamde Blacks Swans aandienen. Misschien kunnen laatstgenoemden de goudprijs vroeg of laat doen ontploffen.

Een onverwachte gebeurtenis kan de goudprijs hevig doen bewegen, waarbij Tyler Durden van Zero Hedge bijvoorbeeld denkt aan een onverwachte uitslag bij de Duitse verkiezingen of een ontmaskering van China vanwege de publicatie van tegenvallende macro-economische factoren. Maar op korte termijn is vooral Egypte tijdens de afgelopen dagen een katalysator voor de goudprijs gebleken.

Goud kan eventueel worden gebruikt om een munt te vervangen, het kan worden gebruikt als bescherming tegen de komst van inflatie en het biedt een bepaalde vorm van zekerheid wanneer zich zogenaamde Blacks Swans aandienen. Misschien kunnen laatstgenoemden de goudprijs vroeg of laat doen ontploffen. Een onverwachte gebeurtenis kan de goudprijs hevig doen bewegen, waarbij Tyler Durden van Zero Hedge bijvoorbeeld denkt aan een onverwachte uitslag bij de Duitse verkiezingen of een ontmaskering van China vanwege de publicatie van tegenvallende macro-economische factoren. Maar op korte termijn is vooral Egypte tijdens de afgelopen dagen een katalysator voor de goudprijs gebleken.