De index van de aankoopmanagers in de regio Chicago maakte vorige maand een sprong van 55,70 naar 65,90, overigens tot grote verrassing van de economen. Wanneer de kracht van deze index ook in andere regio's wordt bevestigd, zal de FED opnieuw aan taperen mogen denken.

Maar aan elke medaille zijn er een voor- en een achterkant. Een onverwacht sterke Amerikaanse economie legt de goudprijs het vuur aan de schenen. De dollar put namelijk kracht uit de sterkte van de economie en daardoor wordt de goudprijs naar omlaag geduwd.

De index van de aankoopmanagers in de regio Chicago maakte vorige maand een sprong van 55,70 naar 65,90, overigens tot grote verrassing van de economen. Wanneer de kracht van deze index ook in andere regio's wordt bevestigd, zal de FED opnieuw aan taperen mogen denken. Maar aan elke medaille zijn er een voor- en een achterkant. Een onverwacht sterke Amerikaanse economie legt de goudprijs het vuur aan de schenen. De dollar put namelijk kracht uit de sterkte van de economie en daardoor wordt de goudprijs naar omlaag geduwd.