De voorraden aan ruwe olie daalden in de Verenigde Staten vorige week met 4,84 miljoen vaten tot nog 327,50 miljoen vaten. De consensusverwachting lag slechts op een daling met 1,60 miljoen vaten.

Nick Raffan, analist bij Fat Prophets, is van mening dat China een belangrijke factor op de oliemarkt kan worden. Raffan ziet de olieprijs begin volgend jaar doorstijgen tot 90 dollar per vat, onder andere als gevolg van een fors aantrekkende vraag vanuit China. Ook India zou meer olie gaan verbruiken.

Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen ongeveer 77,50 dollar betaald. Volgens de analisten is het nu slechts een kwestie van tijd alvorens de olieprijs gaat doorstijgen tot 80 dollar per vat.

Sean Brodrick, olieanalist bij Weiss Research, sprak van een verrassende daling van de Amerikaanse olievoorraden. Het ziet er volgens Bodrick naar uit dat de Amerikanen meer gaan consumeren.

De voorraden aan ruwe olie daalden in de Verenigde Staten vorige week met 4,84 miljoen vaten tot nog 327,50 miljoen vaten. De consensusverwachting lag slechts op een daling met 1,60 miljoen vaten. Nick Raffan, analist bij Fat Prophets, is van mening dat China een belangrijke factor op de oliemarkt kan worden. Raffan ziet de olieprijs begin volgend jaar doorstijgen tot 90 dollar per vat, onder andere als gevolg van een fors aantrekkende vraag vanuit China. Ook India zou meer olie gaan verbruiken. Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen ongeveer 77,50 dollar betaald. Volgens de analisten is het nu slechts een kwestie van tijd alvorens de olieprijs gaat doorstijgen tot 80 dollar per vat. Sean Brodrick, olieanalist bij Weiss Research, sprak van een verrassende daling van de Amerikaanse olievoorraden. Het ziet er volgens Bodrick naar uit dat de Amerikanen meer gaan consumeren.