Winkeluitbaters weten niet meer waar ze hun onverkochte waren moeten opslaan, autodealers worden geconfronteerd met overvolle parkings onverkochte wagens en groothandelaren zijn wanhopig op zoek naar extra ruimte om onverkochte goederen op te slaan.

In een poging om hun waren toch kwijt te raken, worden de prijzen voor steeds meer goederen verlaagd. Daardoor dreigt een prijzenoorlog los te breken waar uiteindelijk niemand beter van wordt. Fabrieken proberen anderzijds nog meer producten te exporteren.

Die export stuit echter op een wereldwijde economische groeivertraging, waardoor ook de sterke groei van de Chinese economie uiteindelijk dreigt stil te vallen.

De trend van oplopende voorraden gebeurt in een versneld tempo, wat het ergste doet vermoeden voor de toekomst van de Chinese economie.

Winkeluitbaters weten niet meer waar ze hun onverkochte waren moeten opslaan, autodealers worden geconfronteerd met overvolle parkings onverkochte wagens en groothandelaren zijn wanhopig op zoek naar extra ruimte om onverkochte goederen op te slaan. In een poging om hun waren toch kwijt te raken, worden de prijzen voor steeds meer goederen verlaagd. Daardoor dreigt een prijzenoorlog los te breken waar uiteindelijk niemand beter van wordt. Fabrieken proberen anderzijds nog meer producten te exporteren. Die export stuit echter op een wereldwijde economische groeivertraging, waardoor ook de sterke groei van de Chinese economie uiteindelijk dreigt stil te vallen. De trend van oplopende voorraden gebeurt in een versneld tempo, wat het ergste doet vermoeden voor de toekomst van de Chinese economie.