De specialist rond elektronische identificatie Keyware is uit een lange winterslaap gekomen. Op vier handelsdagen ging het aandeel van 0,5 EUR naar 2,9 EUR bij omzetten die tot de verbeelding spreken. Vandaag verdubbelt het aandeel bij een omzet van ongeveer 1 miljoen aandelen, 7% van de uitstaande aandelen. De voorbije maanden bedroeg het gemiddelde dagvolume een schamele 20.000 en was Keyware met een beurskapitalisatie van enkele miljoenen EUR een vergeten aandeel. We gingen op zoek naar redenen voor die wonderbaarlijke heropleving maar konden niets opsnorren. Bij het management was niemand bereikbaar voor commentaar en bij KBC Securities, sinds maart liquiditeitsverschaffer van Keyware-aandelen, had men geen uitleg voor de stijging.

Grote partijen
De grote omzetten doen wel vermoeden dat het om grotere partijen gaat. Ofwel zijn de voorbije dagen enkele grote jongens ingestapt omdat ze wel graten zien in het bedrijf ofwel hebben enkele speculatief ingestelde investeerders het spelletje volume trekt volume aan met bravoure gespeeld. Een aantal kopers in een vrij lege markt, zeker nu verkopers van Keyware zijn uitverkocht, hebben voor de initiÃ"le vonk gezorgd. Hogere volumes trekken extra volume aan. Speculanten gaan dan al snel vermoeden dat er iets op til is en stappen in. Veel van de kleinere waarden en pennystocks werden de voorbije maanden op die manier een speelbal voor speculanten.

Het zou ook kunnen dat enkele partijen iets weten: een overname, een groot contract, een technologische doorbraak ofwel is het gewoon pure speculatie. De voorbije maanden was er weinig nieuws te melden. Wel is het zo dat de resultaten voor 2008 vooral door een terugval van uitzonderlijke waardeverminderingen nogal meevielen. Het nettoverlies kwam op slechts 879.000 EUR uit. Volgens plannen van midden 2007 zou Keyware tegen eind 2009 winst moeten maken bij een omzet van 14 miljoen EUR. Misschien heeft het alles te maken met het sneller kunnen realiseren van deze scherpe doelstellingen.

De specialist rond elektronische identificatie Keyware is uit een lange winterslaap gekomen. Op vier handelsdagen ging het aandeel van 0,5 EUR naar 2,9 EUR bij omzetten die tot de verbeelding spreken. Vandaag verdubbelt het aandeel bij een omzet van ongeveer 1 miljoen aandelen, 7% van de uitstaande aandelen. De voorbije maanden bedroeg het gemiddelde dagvolume een schamele 20.000 en was Keyware met een beurskapitalisatie van enkele miljoenen EUR een vergeten aandeel. We gingen op zoek naar redenen voor die wonderbaarlijke heropleving maar konden niets opsnorren. Bij het management was niemand bereikbaar voor commentaar en bij KBC Securities, sinds maart liquiditeitsverschaffer van Keyware-aandelen, had men geen uitleg voor de stijging. Grote partijenDe grote omzetten doen wel vermoeden dat het om grotere partijen gaat. Ofwel zijn de voorbije dagen enkele grote jongens ingestapt omdat ze wel graten zien in het bedrijf ofwel hebben enkele speculatief ingestelde investeerders het spelletje volume trekt volume aan met bravoure gespeeld. Een aantal kopers in een vrij lege markt, zeker nu verkopers van Keyware zijn uitverkocht, hebben voor de initiÃ"le vonk gezorgd. Hogere volumes trekken extra volume aan. Speculanten gaan dan al snel vermoeden dat er iets op til is en stappen in. Veel van de kleinere waarden en pennystocks werden de voorbije maanden op die manier een speelbal voor speculanten.Het zou ook kunnen dat enkele partijen iets weten: een overname, een groot contract, een technologische doorbraak ofwel is het gewoon pure speculatie. De voorbije maanden was er weinig nieuws te melden. Wel is het zo dat de resultaten voor 2008 vooral door een terugval van uitzonderlijke waardeverminderingen nogal meevielen. Het nettoverlies kwam op slechts 879.000 EUR uit. Volgens plannen van midden 2007 zou Keyware tegen eind 2009 winst moeten maken bij een omzet van 14 miljoen EUR. Misschien heeft het alles te maken met het sneller kunnen realiseren van deze scherpe doelstellingen.