De omzet in Nederland en België lag redelijk in lijn met de verwachting, terwijl Frankrijk en Duitsland het beter deden dan verwacht.

De brutomarge van 19,9%, een daling van 110 basispunten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, kwam uit onder de verwachting. Ook de daling van 50 basispunten ten opzichte van het eerste kwartaal, kwam als een verrassing.

De onderliggende kostenbasis kwam uit op EUR 119,4 miljoen versus de consensus van EUR 122 miljoen. Als gevolg hiervan rapporteerde de uitzender een onderliggende EBITA van EUR 11,4 miljoen (marge op 1,7% ) versus de consensus van EUR 11,2 miljoen (1,7% ).

USG maakt daarnaast bekend eenmalige lasten van EUR 27,5 miljoen te hebben en geeft aan de kostenbesparingen van EUR 25 miljoen te verhogen tot EUR 38 miljoen. Daarnaast meldt USG People een verlies van EUR 20 miljoen op de activiteiten die zijn verkocht aan Randstad.

De resultaten van USG People zijn redelijk in lijn met de verwachtingen, maar iets onder de verwachting van ABN Amro. De daling van de brutomarge is een negatief punt. Gesteund door meer werkdagen, kan de brutomarge in het derde kwartaal weer wat herstellen.

USG People ziet net zoals Randstad een matiging van de dalende tarieven.

Het management verwacht dat deze trend aanhoudt in de komende twee kwartalen en dat het bedrijf zich weer kan concentreren op groei.

Het aandeel handelt nu tegen een koers-winstverhouding van 12,5x 2013 en 8x 2014, in vergelijking met Randstad dat handelt op 16x en 13,6x respectievelijk.

De omzet in Nederland en België lag redelijk in lijn met de verwachting, terwijl Frankrijk en Duitsland het beter deden dan verwacht. De brutomarge van 19,9%, een daling van 110 basispunten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, kwam uit onder de verwachting. Ook de daling van 50 basispunten ten opzichte van het eerste kwartaal, kwam als een verrassing. De onderliggende kostenbasis kwam uit op EUR 119,4 miljoen versus de consensus van EUR 122 miljoen. Als gevolg hiervan rapporteerde de uitzender een onderliggende EBITA van EUR 11,4 miljoen (marge op 1,7% ) versus de consensus van EUR 11,2 miljoen (1,7% ). USG maakt daarnaast bekend eenmalige lasten van EUR 27,5 miljoen te hebben en geeft aan de kostenbesparingen van EUR 25 miljoen te verhogen tot EUR 38 miljoen. Daarnaast meldt USG People een verlies van EUR 20 miljoen op de activiteiten die zijn verkocht aan Randstad. De resultaten van USG People zijn redelijk in lijn met de verwachtingen, maar iets onder de verwachting van ABN Amro. De daling van de brutomarge is een negatief punt. Gesteund door meer werkdagen, kan de brutomarge in het derde kwartaal weer wat herstellen. USG People ziet net zoals Randstad een matiging van de dalende tarieven. Het management verwacht dat deze trend aanhoudt in de komende twee kwartalen en dat het bedrijf zich weer kan concentreren op groei. Het aandeel handelt nu tegen een koers-winstverhouding van 12,5x 2013 en 8x 2014, in vergelijking met Randstad dat handelt op 16x en 13,6x respectievelijk.