Verschillende factoren beïnvloedden het sentiment in positieve zin. Er was uiteraard de klinkende overwinning van Angela Merkel bij de verkiezingen in Beieren, wat het beste laat verhopen voor de algemene Bundestagverkiezingen van komende zondag.

Een tweede factor die speelt is de toch wel forse daling van de olieprijs. Dat een vat ruwe olie goedkoper wordt, heeft vooral te maken met het wegebben van de spanningen rond Syrië. Alleszins voorlopig lijkt er een einde te zijn gekomen aan de periode van hoge olieprijzen.

Verschillende factoren beïnvloedden het sentiment in positieve zin. Er was uiteraard de klinkende overwinning van Angela Merkel bij de verkiezingen in Beieren, wat het beste laat verhopen voor de algemene Bundestagverkiezingen van komende zondag. Een tweede factor die speelt is de toch wel forse daling van de olieprijs. Dat een vat ruwe olie goedkoper wordt, heeft vooral te maken met het wegebben van de spanningen rond Syrië. Alleszins voorlopig lijkt er een einde te zijn gekomen aan de periode van hoge olieprijzen.