Toch blijkt uit recente cijfers dat de privé-sector in de afgelopen zeven maanden 620.000 nieuwe jobs heeft geschapen. Dat is veel meer dan tijdens een gelijkaardige periode na de twee meest recente recessies is gebeurd.

Hoe kan dit worden verklaard? Heidi Shierholz, econome bij het Economic Policy Institute, wijst er op dat de bedrijven nog steeds werknemers ontslaan. Dat zou zelfs in een hoger tempo gebeuren dan dat er nieuwe mensen aangetrokken worden.

Christian Weller van het Center for American Progress aan de University of Massachusetts wijst nog op een ander merkwaardig feit.

Tijdens de recessie gingen er zo veel jobs verloren dat zelfs een forse stijging in het aantal wervingen het totaalplaatje amper zou wijzigen.

Weller voegt er nog aan toe dat we met geen normale business cyclus te maken en dat verklaart het probleem van de werkloosheid.

Toch blijkt uit recente cijfers dat de privé-sector in de afgelopen zeven maanden 620.000 nieuwe jobs heeft geschapen. Dat is veel meer dan tijdens een gelijkaardige periode na de twee meest recente recessies is gebeurd. Hoe kan dit worden verklaard? Heidi Shierholz, econome bij het Economic Policy Institute, wijst er op dat de bedrijven nog steeds werknemers ontslaan. Dat zou zelfs in een hoger tempo gebeuren dan dat er nieuwe mensen aangetrokken worden. Christian Weller van het Center for American Progress aan de University of Massachusetts wijst nog op een ander merkwaardig feit. Tijdens de recessie gingen er zo veel jobs verloren dat zelfs een forse stijging in het aantal wervingen het totaalplaatje amper zou wijzigen. Weller voegt er nog aan toe dat we met geen normale business cyclus te maken en dat verklaart het probleem van de werkloosheid.