Ontslagen bij de lokale overheden dreigen namelijk de Amerikaanse arbeidsmarkt opnieuw te verstoren. Staten en steden bevinden zich in financiële moeilijkheden en moeten gaan besparen.

Volgens Mark Zandi, chief economist bij Moody's Analytics Inc, kunnen die besparingsmaatregelen de werkloosheidsgraad dit jaar met een kwart procent doen toenemen.

Dat lijkt op het eerste gezicht niet zo veel, maar het kan wel het verschil maken of de werkloosheidsgraad op het einde van dit jaar al dan niet boven het niveau van 9% zal staan. Zandi verwacht dat er bij de overheden in totaal 600.000 jobs verloren zullen gaan.

Ontslagen bij de lokale overheden dreigen namelijk de Amerikaanse arbeidsmarkt opnieuw te verstoren. Staten en steden bevinden zich in financiële moeilijkheden en moeten gaan besparen. Volgens Mark Zandi, chief economist bij Moody's Analytics Inc, kunnen die besparingsmaatregelen de werkloosheidsgraad dit jaar met een kwart procent doen toenemen. Dat lijkt op het eerste gezicht niet zo veel, maar het kan wel het verschil maken of de werkloosheidsgraad op het einde van dit jaar al dan niet boven het niveau van 9% zal staan. Zandi verwacht dat er bij de overheden in totaal 600.000 jobs verloren zullen gaan.