Het ontslag van de Italiaanse premier Mario Monti, voorzien voor het einde van deze week, kan vertraging oplopen dit omdat de begroting nog niet rond is.

De partij van de vroegere premier Silvio Berlusconi heeft om meer tijd gevraagd om de details van de begroting na te kijken.

Nicola Marinelli, fondsbeheerder bij Glendevon King Asset Management in Londen, spreekt van een strategisch spelletje van de kant van Berlusconi.

Wanneer de begroting niet wordt goedgekeurd voor het einde van dit jaar, kan dit op de financiële markten wegen. Voorlopig maakt dit scenario echter minder kans op slagen.

Het ontslag van de Italiaanse premier Mario Monti, voorzien voor het einde van deze week, kan vertraging oplopen dit omdat de begroting nog niet rond is. De partij van de vroegere premier Silvio Berlusconi heeft om meer tijd gevraagd om de details van de begroting na te kijken. Nicola Marinelli, fondsbeheerder bij Glendevon King Asset Management in Londen, spreekt van een strategisch spelletje van de kant van Berlusconi. Wanneer de begroting niet wordt goedgekeurd voor het einde van dit jaar, kan dit op de financiële markten wegen. Voorlopig maakt dit scenario echter minder kans op slagen.