Dat is alleszins de mening van Ryoji Musha, een analist die voordien bij Deutsche Bank werkte. Yukio Hatoyama kondigde vanmorgen zijn ontslag aan, ontslag dat overigens niet onverwacht kwam.

De ex-premier had zich vorige week kritisch uitgelaten over de Verenigde Staten, maar zag zich genoodzaakt om zijn uitspraken daaromtrent gedeeltelijk weer in te slikken.

De Nikkei 225 is sinds 31 augustus, toen Hatoyama's Democratic Party of Japan de Liberal Democratic Party van de macht verdrong, met 8% opgedaald. Voor de beleggers was de periode van Hatoyama dus geen goede zaak.

Yukio Hatoyama had beloofd om een omstreden Amerikaanse legerbasis te sluiten, maar slaagde er niet in om die verkiezingsbelofte waar te maken.

Dat is alleszins de mening van Ryoji Musha, een analist die voordien bij Deutsche Bank werkte. Yukio Hatoyama kondigde vanmorgen zijn ontslag aan, ontslag dat overigens niet onverwacht kwam. De ex-premier had zich vorige week kritisch uitgelaten over de Verenigde Staten, maar zag zich genoodzaakt om zijn uitspraken daaromtrent gedeeltelijk weer in te slikken. De Nikkei 225 is sinds 31 augustus, toen Hatoyama's Democratic Party of Japan de Liberal Democratic Party van de macht verdrong, met 8% opgedaald. Voor de beleggers was de periode van Hatoyama dus geen goede zaak. Yukio Hatoyama had beloofd om een omstreden Amerikaanse legerbasis te sluiten, maar slaagde er niet in om die verkiezingsbelofte waar te maken.