Spanje veilde vandaag voor het eerst staatsobligaties na de aankondiging dat de overheidsschulden dit jaar een recordniveau gaan bereiken. Die veiling was geen succes, met als gevolg dat de rente op obligaties met een looptijd van vijf jaar een nieuwe piek voor de afgelopen 12 weken liet optekenen.

Luca Jellinek, head of European interest-rate strategy bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, is van mening dat het aan de laars lappen van de begrotingsregels Spanje nu zwaar wordt aangerekend. Jellinek sluit niet uit dat de Spaanse obligatiekoersen in de komende dagen en weken onder druk zullen blijven staan.

Credit-default swaps op hoogste peil sinds 28 november

In reactie op de veiling stegen de credit-default swaps voor Spaanse staatsobligaties tot het hoogste peil sinds 28 november, er was sprake van een stijging met 18 basispunten tot 457. Het rendement op de 5-jarige staatsobligatie steeg met 21 basispunten tot 4,47%.

Het land veilde voor een totaal bedrag van 2,59 miljard euro aan staatsobligaties, wat minder was dan het maximum objectief van 3,50 miljard euro waar op was gemikt. De bid-to-cover ratio evenals het rendement waren lager dan bij de vorige veiling het geval was.

Spanje veilde vandaag voor het eerst staatsobligaties na de aankondiging dat de overheidsschulden dit jaar een recordniveau gaan bereiken. Die veiling was geen succes, met als gevolg dat de rente op obligaties met een looptijd van vijf jaar een nieuwe piek voor de afgelopen 12 weken liet optekenen. Luca Jellinek, head of European interest-rate strategy bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, is van mening dat het aan de laars lappen van de begrotingsregels Spanje nu zwaar wordt aangerekend. Jellinek sluit niet uit dat de Spaanse obligatiekoersen in de komende dagen en weken onder druk zullen blijven staan. Credit-default swaps op hoogste peil sinds 28 november In reactie op de veiling stegen de credit-default swaps voor Spaanse staatsobligaties tot het hoogste peil sinds 28 november, er was sprake van een stijging met 18 basispunten tot 457. Het rendement op de 5-jarige staatsobligatie steeg met 21 basispunten tot 4,47%. Het land veilde voor een totaal bedrag van 2,59 miljard euro aan staatsobligaties, wat minder was dan het maximum objectief van 3,50 miljard euro waar op was gemikt. De bid-to-cover ratio evenals het rendement waren lager dan bij de vorige veiling het geval was.