Op de valutamarkten blijft de koers van de dollar verder verzwakken, de euro heeft inmiddels de kaap van 1,30 dollar in het vizier gekregen.

Vanmorgen kondigde de Bank of Japan geen wijzigingen in haar monetaire politiek aan en dat heeft de beleggers op Wall Street toch wel enigszins ontgoocheld. Die hadden met name op maatregelen gerekend om de situatie op de obligatiemarkten te normaliseren.

Daarmee wordt ook opnieuw de aandacht gevestigd op de FED, die eveneens haar monetaire politiek zal moeten wijzigen. Aanwijzigingen over het terugtrekken van de monetaire stimuli ontbreken nog steeds, de Amerikaanse centrale bank laat voorlopig niet in haar kaarten kijken.

Op de valutamarkten blijft de koers van de dollar verder verzwakken, de euro heeft inmiddels de kaap van 1,30 dollar in het vizier gekregen. Vanmorgen kondigde de Bank of Japan geen wijzigingen in haar monetaire politiek aan en dat heeft de beleggers op Wall Street toch wel enigszins ontgoocheld. Die hadden met name op maatregelen gerekend om de situatie op de obligatiemarkten te normaliseren. Daarmee wordt ook opnieuw de aandacht gevestigd op de FED, die eveneens haar monetaire politiek zal moeten wijzigen. Aanwijzigingen over het terugtrekken van de monetaire stimuli ontbreken nog steeds, de Amerikaanse centrale bank laat voorlopig niet in haar kaarten kijken.