Terwijl concurrent Heineken vorige week nog aangenaam verraste, gooide Carlsberg roet in het eten. De vierde grootste bierbrouwer ter wereld gaf aan dat het zijn doelstelling van een operationele winstmarge van 20% tegen 2015 niet zal halen.

De Deense groep liet weten dat sinds de doelstelling werd bepaald in 2010 verschillende elementen de winstgevendheid negatief hebben beïnvloed, zoals de economische crisis in Europa, ongunstige regulering in Rusland (waar Carlsberg marktleider is), en de stijging van de grondstoffenprijzen.

De waarschuwing kwam bovenop ontgoochelende kwartaalcijfers. In de laatste drie maanden van 2012 boekte Carlsberg een bedrijfswinst van 2,15 miljard DKK. Dit is 17,5% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, maar minder dan de verwachte 2,28 miljard DKK. Nochtans kwam de omzet hoger uit dan verwacht dankzij de goede verkoop van duurdere bieren. Analisten hebben zich misrekend op de impact van de stijging van de kosten.

Terwijl concurrent Heineken vorige week nog aangenaam verraste, gooide Carlsberg roet in het eten. De vierde grootste bierbrouwer ter wereld gaf aan dat het zijn doelstelling van een operationele winstmarge van 20% tegen 2015 niet zal halen.De Deense groep liet weten dat sinds de doelstelling werd bepaald in 2010 verschillende elementen de winstgevendheid negatief hebben beïnvloed, zoals de economische crisis in Europa, ongunstige regulering in Rusland (waar Carlsberg marktleider is), en de stijging van de grondstoffenprijzen.De waarschuwing kwam bovenop ontgoochelende kwartaalcijfers. In de laatste drie maanden van 2012 boekte Carlsberg een bedrijfswinst van 2,15 miljard DKK. Dit is 17,5% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, maar minder dan de verwachte 2,28 miljard DKK. Nochtans kwam de omzet hoger uit dan verwacht dankzij de goede verkoop van duurdere bieren. Analisten hebben zich misrekend op de impact van de stijging van de kosten.