Pimco Emerging Local Bond Fund, dat alleen voor institutionelen toegankelijk is, had bijvoorbeeld volgens Lipper al in mei een outflow van 82 miljoen dollar. Algemeen wordt verwacht dat deze evolutie zich in de komende weken zal verder zetten, nog meer geld zal uit de emerging markets wegvloeien.

Volgens Bank of America is de situatie nog niet zo ernstig als in 2008-2009, toen 35% van het geld geïnvesteerd in de groeimarkten werd teruggetrokken. Het meest kwetsbaar zijn Zuid-Afrika en Turkije, maar ook Indonesië, Tsjechië en Mexico zijn kwetsbaar.

Pimco Emerging Local Bond Fund, dat alleen voor institutionelen toegankelijk is, had bijvoorbeeld volgens Lipper al in mei een outflow van 82 miljoen dollar. Algemeen wordt verwacht dat deze evolutie zich in de komende weken zal verder zetten, nog meer geld zal uit de emerging markets wegvloeien. Volgens Bank of America is de situatie nog niet zo ernstig als in 2008-2009, toen 35% van het geld geïnvesteerd in de groeimarkten werd teruggetrokken. Het meest kwetsbaar zijn Zuid-Afrika en Turkije, maar ook Indonesië, Tsjechië en Mexico zijn kwetsbaar.