Het bedrijf zal de dollars bij zijn bank binnenleveren en in ruil euro's vragen om de eigen rekeningen te betalen. De bank zal de aldus binnengekregen dollars opnieuw in de Verenigde Staten investeren. Zo heeft de Amerikaanse boom in kredieten geleid tot een explosie en kredieten over heel de wereld.

Onze centrale bank moest meer euro's drukken om ze in te leveren in ruil voor de veelgevraagde dollars. Ben Bernanke, de voormalige FED-voorzitter sprak over een vloedgolf van spaargeld wereldwijd dat naar de VS vloeide. Maar eigenlijk ging het dus niet om spaargeld, maar om geld dat door de centrale banken werd gedrukt. Ons spaargeld is met andere woorden waardeloos want door niets gedekt en dat belooft niet veel goeds voor de toekomst.

Het bedrijf zal de dollars bij zijn bank binnenleveren en in ruil euro's vragen om de eigen rekeningen te betalen. De bank zal de aldus binnengekregen dollars opnieuw in de Verenigde Staten investeren. Zo heeft de Amerikaanse boom in kredieten geleid tot een explosie en kredieten over heel de wereld. Onze centrale bank moest meer euro's drukken om ze in te leveren in ruil voor de veelgevraagde dollars. Ben Bernanke, de voormalige FED-voorzitter sprak over een vloedgolf van spaargeld wereldwijd dat naar de VS vloeide. Maar eigenlijk ging het dus niet om spaargeld, maar om geld dat door de centrale banken werd gedrukt. Ons spaargeld is met andere woorden waardeloos want door niets gedekt en dat belooft niet veel goeds voor de toekomst.