In Egypte laaien de gemoederen nog steeds hoog op, met vandaag de aanval op een politiekonvooi in de Sinaïwoestijn waarbij meer dan 20 politieagenten werden gedood. Als gevolg van de hoog opgelaaide spanningen blijft de olieprijs onder opwaartse druk staan.

Voor een vat Brent moet vandaag opnieuw meer dan 110 dollar worden betaald, de prijs voor een vat West Texas Intermediate loopt op richting 108 dollar. Er zit met andere woorden een fikse risicopremie in de olieprijs verrekend en die zal pas verdwijnen als het weer rustig wordt in Egypte.

In Egypte laaien de gemoederen nog steeds hoog op, met vandaag de aanval op een politiekonvooi in de Sinaïwoestijn waarbij meer dan 20 politieagenten werden gedood. Als gevolg van de hoog opgelaaide spanningen blijft de olieprijs onder opwaartse druk staan. Voor een vat Brent moet vandaag opnieuw meer dan 110 dollar worden betaald, de prijs voor een vat West Texas Intermediate loopt op richting 108 dollar. Er zit met andere woorden een fikse risicopremie in de olieprijs verrekend en die zal pas verdwijnen als het weer rustig wordt in Egypte.