Enerzijds is de aandacht in de media verminderd en anderzijds is het ook zichtbaar in de afgenomen renteverschillen tussen de probleemlanden en Duitsland.

Mede door de terugkerende rust aan het rentefront vond de ECB het deze week niet nodig om staatsobligaties van probleemlanden op te kopen, wat ook positief werd uitgelegd.

Wellicht wordt de meer positieve ondertoon mede volgens ABN Amro veroorzaakt door toenemend optimisme over een vertrouwenwekkende aanpak van de Europese beleidsmakers van de schuldenproblematiek.

De ECB wilde dit gesternte kennelijk niet frustreren en toonde zich wat minder agressief over de verder opgelopen inflatie dan een maand eerder.

Enerzijds is de aandacht in de media verminderd en anderzijds is het ook zichtbaar in de afgenomen renteverschillen tussen de probleemlanden en Duitsland. Mede door de terugkerende rust aan het rentefront vond de ECB het deze week niet nodig om staatsobligaties van probleemlanden op te kopen, wat ook positief werd uitgelegd. Wellicht wordt de meer positieve ondertoon mede volgens ABN Amro veroorzaakt door toenemend optimisme over een vertrouwenwekkende aanpak van de Europese beleidsmakers van de schuldenproblematiek. De ECB wilde dit gesternte kennelijk niet frustreren en toonde zich wat minder agressief over de verder opgelopen inflatie dan een maand eerder.