De twijfels over voortzetting van de hervormingen na de Griekse verkiezingen in april is met een vage verklaring van de leider van de Nieuw Democratische partij, Samaras, zeker niet weggenomen.

In de media wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers gesuggereerd dat Griekenland wel middelen zal ontvangen om de lening van 20 maart af te lossen, maar als dat zou gebeuren kan dit de onderhandelingen over de 'vrijwillige' kwijtschelding (PSI) van de overige schulden in de weg staan.

Bij die onderhandeling moet namelijk duidelijk zijn in hoeverre Griekenland in staat is een deel van de leningen af te kunnen lossen.

Bovendien zou in dat geval de lening van 20 maart niet onder de PSI regeling vallen, zodat speculanten dan beloond zouden worden.

De twijfels over voortzetting van de hervormingen na de Griekse verkiezingen in april is met een vage verklaring van de leider van de Nieuw Democratische partij, Samaras, zeker niet weggenomen. In de media wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers gesuggereerd dat Griekenland wel middelen zal ontvangen om de lening van 20 maart af te lossen, maar als dat zou gebeuren kan dit de onderhandelingen over de 'vrijwillige' kwijtschelding (PSI) van de overige schulden in de weg staan. Bij die onderhandeling moet namelijk duidelijk zijn in hoeverre Griekenland in staat is een deel van de leningen af te kunnen lossen. Bovendien zou in dat geval de lening van 20 maart niet onder de PSI regeling vallen, zodat speculanten dan beloond zouden worden.