Nu de economie daar weer gaat aantrekken kan de Chinese overheid de yuan wat verder laten stijgen. Om deze reden

bijvoorbeeld gaat Steentjes niet uit van het slechtste scenario.

Maar bedacht moet wel worden dat door de wens van centrale banken om hun munt laag te houden de rente de komende tijd niet gaat stijgen. Immers wie nu als eerste gaat verhogen zorgt in ieder geval voor een hogere koers van de munt.

Toch zal het volgens Steentjes een keer moeten gaan gebeuren. Een lage munt betekent namelijk ook automatisch de kans op hogere inflatie.

De Brazilianen kunnen daarvan meepraten. De inflatie ligt nu rond de 5,5%. De onzekerheid neemt dus toe in de

valutawereld. Dat zien we ook terug in de volatiliteitsindexen.

De JP Morgan index is na in december op een 5 jaars laagterecord te zijn gekomen de afgelopen dagen fors opgelopen. Het net begonnen jaar 2013 lijkt in ieder geval een jaar te worden waar de valutabewegingen de belangrijkste factor gaan worden voor de financiële markten.

Nu de economie daar weer gaat aantrekken kan de Chinese overheid de yuan wat verder laten stijgen. Om deze reden bijvoorbeeld gaat Steentjes niet uit van het slechtste scenario. Maar bedacht moet wel worden dat door de wens van centrale banken om hun munt laag te houden de rente de komende tijd niet gaat stijgen. Immers wie nu als eerste gaat verhogen zorgt in ieder geval voor een hogere koers van de munt. Toch zal het volgens Steentjes een keer moeten gaan gebeuren. Een lage munt betekent namelijk ook automatisch de kans op hogere inflatie. De Brazilianen kunnen daarvan meepraten. De inflatie ligt nu rond de 5,5%. De onzekerheid neemt dus toe in de valutawereld. Dat zien we ook terug in de volatiliteitsindexen. De JP Morgan index is na in december op een 5 jaars laagterecord te zijn gekomen de afgelopen dagen fors opgelopen. Het net begonnen jaar 2013 lijkt in ieder geval een jaar te worden waar de valutabewegingen de belangrijkste factor gaan worden voor de financiële markten.